Asus Mypal A636N review deel 2

Zoals ik in mijn eerste deel van mijn Asus Mypal A636N review had aangekondigd, zou ik mijn bevindingen na een week pda gebruik hier kenbaar maken.

De lange accu duur valt tegen en ik haal bij lange na niet de 35 uur die de voorganger van de A636N volgens een review wel haalde. Bij normaal gebruik, d.w.z. wat internetten, mp3's afluisteren en wat gegevens invoeren, kan er gemiddeld 8 a 9 uur mee gewerkt worden. Waarschijnlijk kan in energie zuinige modus nog meer tijd gewonnen worden, maar dan doet de WIFI functionaliteit het niet meer. Overigens is dit nog altijd meer accu duur dan bijvoorbeeld de MIO 550 waar uitgegaan moet worden van circa 5,5 uur.

De accuduur bij gebruik van een gps is iets meer dan 4 uur. Gelukkig komt het apparaat voor autogebruikers compleet met carkit. Dit werkt uitstekend. De zwanenhals zet het apparaat stevig vast op de voorruit en de voedingskabel voor in de sigarettenaansteker is lang genoeg om te kunnen gebruiken. Het is wel even wennen om de pda in de zwanenhalshouder te plaatsen en helemaal om het er weer uit te krijgen. Natuurlijk is dit dan wel weer een garantie dat de pda niet opeens uit de houder zal vallen.

De GPS werkt echt perfect. Zelfs met de antenne niet uitgeklapt doet het apparaat het prima. Daarmee wordt mijn eerdere kritiek op het zwakke scharniermechanisme min of meer ten niet gedaan. Als het niet nodig is, waarom zou je de antenne uitklappen?

Wifi werkt ook prima. Het is wel zeer aan te raden om tijdens het navigeren de WIFI functionaliteit uit te zetten. Ik kan wel zeggen dat elke straat bij mij in de buurt wel meer dan een WIFI access point heeft. Hier wordt telkens een melding van gedaan, iets wat hinderlijk kan zijn. Dit ligt trouwens niet aan het apparaat en is omheen te werken, door de wifi functionaliteit uit te schakelen. Aan de andere kant is dit een ideaal wardriving apparaat. GPS en WIFI in pocket formaat.

Het geluid is mij iets te schel en ik raad het apparaat af om primair als mp3 apparaat te gaan gebruiken. Daarnaast komt nog de lokatie van de hoofdtelefoon aansluiting. Deze is aan de onderkant en kan met een irritant rubberendop worden gedicht. Daarnaast is de aansluiting niet meer te gebruiken als de pda in de zwanenhalshouder geplaatst is.

Het beeld is subliem en eigenlijk is het apparaat daarvoor al het kopen waard. Ik heb de pda op een lichtintensiteit van 3% staan en zelfs in die stand overtreft het apparaat bijna mijn oude pda op volledige intensiteit.

Conclusie na een week gebruik

Hoewel ik kritische punten aanstip, ben ik nog steeds tevreden met de pda en ik hoop er nog lang plezier van te hebben.

Ik zal binnenkort nog een review over schrijven en daarin wil behandelen of het apparaat als een volwaardige computer kan worden gebruikt. Een belangrijk punt zal het invoeren van gegevens door middel van een opvouwbaar toetsenbord zijn.

Inmiddels heb ik een aanvullende review geschreven en deze is hier te vinden.

Mijn review over het opvouwbare toetsenbord is hier te vinden.

En ja de Asus Mypal is in combinatie met het opvouwbare toetsenbord een goed laptop alternatief.