Asus Mypal A636N review deel 3

In deel 1 van mijn review had ik al beschreven wat er allemaal standaard bij de Asus Mypal A636N

geleverd wordt. Foto's maken het nog een stuk duidelijker en ik heb meteen toen ik de Asus Mypal A636N ontving foto's van de doos en de inhoud gemaakt.

Foto van de voorzijde van de doos Asus A636N

De doos oogt goed en is behoorlijk groot. Vooral als er uitgegaan uitgegaan wordt dat er alleen een pda, een beschermhoesje, een boekje en wat kabels in zal zitten.

Foto van de achterzijde van de doos A636N

De achterkant van de doos geeft in acht talen de specificaties.

Foto van de Nederlandstalige specificaties

Hier de specificaties in het nederlands.

Foto van de inhoud van de doos

De inhoud van de doos is goed beschermd ingepakt.

Foto van de uitgestalde inhoud van de doos

De inhoud van de doos uitgestald. Van linksboven naar rechtsboven. De pda in de beschermhoes en de aansteker adapter voor in de auto.

Van linksonder naar rechts. De zwanenhals voor in de auto of ander glad oppervlak. De sychronisatiekabel die tevens dienst doet als stroomadapter. De stroomadapter, die in de synchronisatiekabel geplaatst moet worden. De cradle voor op de zwanenhals. De 1300 mAh accu en helemaal rechtsonder het boekje met de activesync 4.1 en outlook cd-rom (laatste is niet zichtbaar).

Nog een foto van de inhoud van de doos, maar dan zonder het verpakkingsmateriaal

Nogmaals de inhoud van de doos, maar dan zonder het plastic en zonder de gebruikshandleiding.

Foto van de voorkant van de Asus

De voorkant van de Mypal A636N

Foto van de achterkant van de Asus Mypal

De achterkant van de Mypal A636N.

Foto van de achterkant van de Asus A636N maar dan met alles uitgeklapt

Nogmaals de achterkant van de Mypal A636N, maar dan alles open. Let daarbij op de GPS antenne. Deze zit er een beetje zwakjes uit en zo ervaar ik het ook. Ik heb hem meestal niet uitgeklapt. Hij doet het dan ook, dus waarom uitklappen.

Foto van de achterkant inclusief de accu

Nogmaals de achterkant en met de accu.

Foto van het opstartscherm van Windows Mobile 5 Nederlands

De eerste keer de pda aanzetten. De foto laat niet echt duidelijk zien hoe goed het beeld is. Dit is het beeld bij een lichtintensiteit van 7%. Ik vind het een verbluffend goed uitziend scherm.

Foto van het vervolg opstartscherm van Windows Mobile 5

Nog een foto van de eerste keer.

Het in en uitschuiven van de pda in de cradle gaat moeizaam. Ik had verwacht dat ik na een week er wel handigheid in zou krijgen.

De hoofdtelefoonaansluiting aan de onderkant van de pda is een probleem, dat ik eerder beschreef is op te lossen door de pda ondersteboven in de beschermhoes te schuiven. De aansluiting is dan wel naar boven en het is dan beter om bij de knoppen van de pda te komen. Toch raad ik het apparaat af om primair als mp3 speler te kopen. Het geluid is mij te schel en de geluidssterkte van 5% is mij te hard. De geluidsintensiteit is ook alleen maar in stappen van 5% aan te passen en naar mijn mening is zo'n stap te groot.

Gelukkig heeft mijn mp3 speler een ruimere bereik en staat meestal op niveau 1 of 2 van de 27. Ik heb blijkbaar niet veel geluidsterkte nodig. Het downloaden van het internet gaat prima, zolang de browser maar open blijft. Multitasking is er niet bij, het downloaden zal waarschijnlijk wel beter gaan met de download agent die ik nog moet uitproberen. Wat ik wel verbluffend vind, is de afspeel kwaliteit van mpeg en divx bestanden. Geen conversie naar speciaal pda video formaat gedaan, zo een willekeurige divx op een MMC gezet en met behulp van The Core Pocket Media Player (TCPMP) speelt de divx bestanden prima af.

Zelfs de ondertiteling is nog redelijk te zien op het kleine scherm in landscape modus. Om tijdens de reis naar college, school of het werk wat interesanter te maken, neem wat films mee. Voor wat open source films verwijs ik naar Internet Archive: Open Source Movies Meestal zijn het korte maar goeie kwaliteit films en met de juiste codex ook voor op de pocket pc.

Wellicht bent u ook geinteresseerd in de nieuwe Asus Mypal A639. Deze PDA lijkt erg veel op de A636N, maar heeft 1 GB aan ROM geheugen, die u kunt gebruiken om gegevens op te slaan.