Openen van avi.001, avi.002, avi.003 etc. bestanden en avi.001.xtm bestanden

De laatste tijd komen er veel bestanden met de .001, .002, .003 extensie voor. Meestal gaat het dan om film bestanden of avi bestanden en eindigen de bestanden op bijvoorbeeld avi.001 en avi.002. De bestanden zijn niet te openen met bijvoorbeeld Tugzip of Winrar. Het zijn dan ook geen gecomprimeerde bestanden, maar bestandenstukjes. Een groot bestand wordt in een aantal kleinere bestanden opgedeeld, bijvoorbeeld .001, .002 etc. Dit wordt gedaan om het up- en downloaden sneller te doen verlopen.

Fijn allemaal, maar hoe kunnen deze stukjes weer samengevoegd worden tot één grote? Hiervoor is een programma nodig zoals bijvoorbeeld het gratis programma HJSplit

Download het programma HJSplit, scan het op virussen en unzip. Start het programma en druk op de grote JOIN knop. Er verschijnt een nieuw scherm en klik dan op de input file knop. U kunt dan bladeren naar de .00x bestanden. Kies de eerste .001 en druk dan op Open.

Bij de OUPUT File knop kan desgewenst een andere bestandsnaam worden opgegeven. Ik zou deze laten staan. Druk vervolgens op de Start knop om het samenvoegen van de bestanden te starten.

Afhankelijk van uw computer en de omvang en het aantal bestanden, kan het samenvoegen proces even duren. Als HJSplit klaar is, komt er een berichtje op het scherm.

Voor meer informatie over HJSplit lees hier.

Naast .001 extensie komt ook nog wel eens de .001.xtm extensie voor. Deze bestanden zijn met een andere file splitter gemaakt, namelijk XtremeSplit. Dit is een franstalige programma en is niet gratis. Maar gelukkig kunnen we dit wel omzeilen door de .xtm extensie van alle bestanden te verwijderen en vervolgens met HJSplit de bestanden weer tot één bestand te joinen.

Voor het snel aanpassen van bestands extenties is het programma MGET Extension Renamer Of lees hier hoe het programma werkt.