Tugzip de gratis compressie en decompressie tool

Vroeger was er zip. Zip was handig om grote bestanden kleiner of over meerdere volumes (meestal diskettes) te verdelen. De wijze waarop de bestanden verkleind werden, kon volgens verschillende mensen beter en zo er stonden er talloze programma's waarmee bestanden gecomprimeerd kunnen worden. Om de bestanden te kunnen lezen is vaak het programma nodig waarmee het gecomprimeerd is. Dit betekende al vrij snel dat er programma's kwamen die meerdere formaten aankonden om te decrompimeren. Veel van deze programma's kosten geld en is af te raden om te gebruiken. Zo stopt Winzip een soort van sleutel in gecomprimeerde bestanden die alleen door Winzip weer gelezen kan worden. Dit is alleen bij het splitsen van bestanden over meerdere volumes. En Winzip kan alleen maar zip bestanden lezen en maken. En Winzip kost geld, iets wat blijkbaar niet bij iedere gebruiker ervan is doorgedrongen. Immers de shareware versie werkt ook zonder te betalen, dus waarom zou je betalen?

Wanneer andere mensen de zip bestanden ontvangen, kunnen zij zien dat het met een niet gekochte versie van Winzip is gemaakt. Voor persoonlijk gebruik zal dat weinig uitmaken. Voor bedrijven is dat een andere zaak. Ik stel dan ook voor om een alternatief te overwegen. Namelijk Tugzip .

Tugzip

Tugzip is een aanrader. Het kan de volgende archief formaten lezen:

ZIP, 7-ZIP, A, ACE, ARC, ARJ, BH, BZ2, CAB, CPIO, DEB, GCA, GZ, IMP, JAR, LHA (LZH), LIB, RAR, RPM, SQX, TAR, TGZ, TBZ, TAZ, YZ1 and ZOO archives.

Daarnaast kan Tugzip de volgende disc images(door brandprogramma's zoals Nero gemaakte bestanden)lezen:

BIN, C2D, IMG, ISO en NRG.

Het voordeel hiervan is dat u niet eerst de image bestanden hoeft te branden, maar ze meteen kunt inzien en aanpassen, bijvoorbeeld door er bestanden uit te halen of aan toe te voegen.

Verder kan Tugzip de volgende formaten schrijven:

7-ZIP, BH, BZ2, CAB, JAR, LHA (LZH), SQX, TAR, TGZ, YZ1 en ZIP archieven.

En is het instaat om ZIP en SQX bestanden te repareren.

Naast een goede integratie in de Windows Verkenner, is er ook nog script support en kan de inhoud gecodeerd en met een wachtwoord beveiligd worden, zodat niet iedereen kan lezen wat er in het archief staat.

Dit alles is gratis. Dus als u vaak bestanden krijgt die u niet kunt openen dan moet u Tugzip hebben. Download Tugzip nu! Er is ook een Nederlandstalige versie beschikbaar.