Eenvoudig hernoemen van bestandsextensies voor een groot aantal bestanden

Wellicht komt het volgende u wel bekend voor; u heeft een hele reeks van bestanden, met net de verkeerde bestandsextensie die u graag wilt corrigeren. Nu kunt u dat met de hand gaan doen, maar dit is erg langzaam en vervelend werk. En dan nog maar te zwijgen van de hoge mate van RSI risico die veelvuldig uitvoeren van dezelfde handeling met zich mee brengt. Nee u moet dan opzoek gaan naar een programma die dat voor u kan doen.

De MGET Extension Replacer is zo'n programma die in een klap de extensie van alle bestanden in een map kan aanpassen. En het mooie is dat u het programma zomaar kan gebruiken. Download nu de MGET File Extension Renamer!

Hoe werkt het?

Download en installeer het programma. Start het vervolgens op. Het volgende scherm wordt getoond.

het startscherm van de MGET File Extension Renamer

Klik op de knop Browse in waar de bestanden die u wilt gaan aanpassen zich bevinden.

Het selecteren van een map waar de te aanpassen bestanden staan.

Geef vervolgens de nieuwe gewenste bestandsextensie op, bijvoorbeeld u wilt de extensie .mdf vervangen door .iso. U geeft dan de nieuwe extensie inclusief de PUNT in het tekstveld New file extension. Indien u de extensie wilt verwijderen, bijvoorbeeld u heeft bestanden met de volgende extensie: .xtm en u wilt deze weg hebben, zodat bijvoorbeeld avi.001 ontstaat. U vult dan helemaal niks in, het tekstveld bij New file extension is leeg.

Geef een nieuwe bestandsextensie op, of laat deze leeg als de extensie moet worden verwijderd.

De laatste stap is het klikken op de Rename! knop. Afhankelijk van het aantal bestanden, zal er na verloop van tijd een melding komen dat de hernoem operatie gelukt of niet gelukt is. In het laatste geval kan het zijn dat een ander programma een of meerdere bestanden gebruikt en dat daardoor het hernoemen niet lukt. Sluit dan alle programma's af en probeer het nog een keer. Ook kan het zijn dat u een ongeldige extensie wilt gaan maken, bijvoorbeeld met de karakters ~!#$^&/* erin. Dit mag niet van het besturingssysteem en de tool zal dan ook niet verder zijn werk kunnen doen.

Desgewenst kunt u bepaalde type bestanden hernoemen door de filter mogelijkheid te gebruiken. Standaard staat deze op "*.*" wat betekent dat alle bestanden worden meegenomen in het hernoem proces. Door hier bijvoorbeeld "*.html" in te vullen, worden alleen html bestanden geraakt bij het hernoemen.

Nieuw in versie 0.3

Het is nu ook mogelijk om bestanden zonder bestandsextensie van een bestandsextensie te voorzien. Dit doet u door in het Extension filter veld APPEND in te voeren. Append betekent toevoegen en dat is precies wat u wilt. U wilt een bestandsextensie aan het bestand toevoegen.

Het kan voorkomen dat u aan alle bestanden in een map een bestandsextensie wilt toevoegen. Dit doet u door *.APPEND in het Extension filter veld in te voeren. Let op dat nu alle bestanden in de opgegeven map met de opgegeven extensie worden uitgebreid.

Let op dat de MGET File Extension Renamer niet echt de bestanden aanpast, maar alleen een kopie maakt van de desbetreffende bestanden met de nieuwe extensie. Dit is wel zo veilig en kunt u eventuele vergissingen eenvoudig herstellen.

De md5 checksum van de MGET File Extension Renamer: 7AF9533A3768FCF1EF8AB4E93E8AE141

De SHA1 checksum van de MGET File Extension Renamer: 652C06C42C7F84F28B1D3FE4656A511979D09A72