Anti-spyware programma's

Op dit moment is spyware een van de grootste bedreigingen van uw computer. Iedereen is bekend met computervirussen, spyware is vergelijkbaar. Omdat spyware meestal gemaakt is om gegevens van u te achterhalen, heeft u er op uw computer weinig last van. Daarom nestelt Spyware zich heimelijk op computersystemen en kan zo ongemerkt zijn missie uitvoeren. Als u met Internet Explorer surft en u heeft last van spyware dan raadt ik aan om over te stappen op een andere browser zoals Firefox .

Zoals met alles is er een tegenhanger; anti spyware software.

De meest bekende is AdAware van Lavasoft. Maar er zijn er nog veel meer. Zo komt Microsoft ook met anti spyware tool, waarvan men erg van onder indruk is. Misschien wel helaas werkt de tool van Microsoft alleen met een legale versie van Windows.

Hier een lijst met de bekendste anti-spyware tools:

Neem wel een anti spyware tool waarvan zeker is dat ze werken. De kans is aanwezig dat er de tool juist spyware installeerd en juist de concurrerende spyware verwijderd.

Ik hoop dat in de nabije toekomst de drie eerder genoemde tools met een MD5 hash vermelding komen. Dit om nog wat meer zekerheid te hebben.

Helaas is het nog zo dat een van de eerder genoemde tools, alles detecteerd en verwijderd. Eigenlijk zou alle drie tools een voor een moeten worden uitgevoerd.