MP3-speler speelt bepaalde MP3 bestanden niet af

Er zijn verschillende MP3 spelers op de markt. Sommige kosten praktisch niets en anderen zijn behoorlijk prijzig. Over het algemeen zijn de goedkope spelers beperkt in de afspeelmogelijkheden. Zo zijn de spelers beperkt in het afspelen van bepaalde MP3 bestanden. De bestandsnaam mag bijvoorbeeld geen leestekens bevatten. Het is zelfs mogelijk dat de speler hierom vastloopt. Voor dit soort spelers heb ik een klein programma gemaakt, waarmee de meest voorkomende problemen met MP3 bestandsnaam problemen verholpen kunnen worden. Helaas betekent dat wel dat er enigzins bestandsnaam informatie verloren gaat. Bijvoorbeeld: 01 - Weather Girls - It's Raining Men.mp3 wordt 01_-_Weather_Girls_-_Its_Rai.mp3. Daarom is het verstandig om de standaard instellingen aan te laten staan. Er wordt in dat geval namelijk een kopie van de MP3 bestanden gemaakt, die vervolgens op de MP3 speler gezet kunnen worden.

Hoe werkt het?

Download mp3filefixer en installeer deze. Start vervolgens het programma op.

Het volgende scherm start.

Het startscherm van MP3fix

Blader naar de folder waar de te aanpassen MP3 bestanden staan door op de knop Browse... te klikken.

Klik op de knop bladeren om de MP3 map te selecteren.

Druk vervolgens op knop OK en het eerste scherm is er weer. Nu kan er gekozen worden om de standaard instelling om kopieën te maken van de bestanden niet aan te vinken. Bestanden worden dan alleen hernoemd. Indien de instelling behouden wordt, dan worden er kopieën gemaakt. Let op dat standaard instelling, er maximaal tweemaal zoveel mp3 geheugenruimte nodig is.

Om schijfruimte te besparen, is het mogelijk om geen kopieën van de bestanden te maken..

Ofwel je hebt 500 MB aan MP3's, dan is er maximaal 500 MB extra geheugenruimte nodig op de hardeschijf (totaal 1.000 MB). Aangezien er waarschijnlijk veel meer dan 500 MB aan MP3's op een hardeschijf zal staan, kan dit weleens een probleem worden. Kies daarom de te converteren bestanden wijs. Ga ze niet allemaal tegelijkertijd doen, tenzij je genoeg ruimte hebt.

Klik op de knop Pas aan! en het programma zal alle bestanden die aan bepaalde voorwaarden voldoen aanpassen. Daarbij zal rekening worden gehouden met de meest voorkomende problemen waar MP3 spelers kunnen kampen.

Start het aanpassen van de MP3 bestanden.

Na verloop van tijd zal het programma met een melding komen dat het aanpassen is gelukt.

Melding dat het aanpassen van de MP3 bestanden is gelukt.

Er is ook een Engelstalige variant van dit artikel.