Zoekmachine voor documenten op de pc

Met Google Desktop Search is het mogelijk om net als Google op het internet door al je locale documenten te zoeken en dat met de vertrouwde Google zoekinterface. Helaas is er ook een maar aan dit fantastisch product. Google Desktop Search integreerd samen met de online versie. En het is mogelijk voor een Hacker om toegang te krijgen tot de inhoud van die documenten.

Het is mogelijk om via een Firewall als Sunbelt firewall en Outpost firewall om het voor Google Desktop Search onmogelijk te maken om toegang tot het internet te krijgen. Is het veilig genoeg? Waarschijnlijk wel, maar handig is het niet.

Kies daarom voor een ander gratis product met de naam Everything. Everything is een klein programma wat veel weg heeft van de Windows Verkenner. Het is eigenlijk alleen een menubalk een soort van adresbalk waar de zoekterm ingevoerd kan worden. Wanneer deze leeg is dan verschijnen er veel bestanden en mappen. Bij het invoeren van cijfers of letters, wordt het zoekresultaten veld meteen aangepast. Over de snelheid valt niet te klagen. Elke toetsaanslag zorgt direct voor het aanpassen van het resultaat. Zo had de verkenner eigenlijk moeten zijn. Vervolgens is het mogelijk om vanuit het resultatenveld bestanden te openen, verwijderen en te kopieren. Bij de laatste actie moet wel de Verkenner geopend worden.

Goed zijn er ook nadelen? Ja die zijn er ook, al zijn het geen echte nadelen. Zo kan Everything niet in bestanden zelf zoeken. Het is beperkt tot alleen maar de bestandsnaam en dat is meestal wel voldoende. Vergeet niet de ongeloofelijke snelheid waarmee dit gebeurt.

Daarnaast blijft de privacy veel beter gegarandeerd dan met Google Desktop Search