Gevorderden tacfit fitness schema

Een voorbeeld voor een gevorderden tacfit fitness schema. Een Tacfit schema bestaat uit 28 dagen. Zo is er een dag waar je aan jouw lichaamsmobiliteit werkt. Veel van de mobiliteitstechnieken gebruik je straks ook weer voor je warm-up. Naast je mobiliteitstechnieken heb je compensatie of herstel technieken. Deze moeten ook allemaal op één dag worden uitgevoerd en een aantal van deze technieken gebruik je straks als cooling-down.

Typisch oefeningen schema, deze doe je twee dagen achter elkaar. Je begint met 6 minuten warm up/mobiliteitsoefeningen en daarna start je met de daadwerkelijke workout.

Oefening Sets Score
Front Lunge Jump 8 x zoveel je kunt in 20 seconden en 10 seconden rust ___
Plank Push Squat 8 x zoveel je kunt in 20 seconden en 10 seconden rust ___
Sit Thru Climb 8 x zoveel je kunt in 20 seconden en 10 seconden rust ___
Bewakers push up 8 x zoveel je kunt in 20 seconden en 10 seconden rust ___
Spinal Rock Drop 8 x zoveel je kunt in 20 seconden en 10 seconden rust ___
Tripod Overhead Twist (filmpje laat de tripod twist zien) 8 x zoveel je kunt in 20 seconden en 10 seconden rust ___

Wanneer de workout is voltooid, doe je nog 6 minuten hersteloefeningen. De volgende dag doe je de mobiliteitsoefeningen en de dag erop de hersteloefeningen.

Kortom je start dag 1 met 18 mobiliteitsoefeningen (=18 minuten). Dag 2 doe je 18 hersteloefeningen (=18 minuten). Dag 3 en 4, start je met een warm up van 6 mobiliteitsoefeningen (=6 minuten), gevolgd door het bovenstaande trainingsschema. Dit is 8 keer 20 seconden workout, gevolgd door 10 seconden rust tussen een set. Na 8 sets heb je 60 seconden rust en daarna begin je met de volgende oefening. Na de set van de laatste oefening (nummer 8 dus). In totaal ben je 32 minuten aan het trainen en dit inclusief de pauzes. Vervolgens ga je meteen door met de cooling down. Dit zijn 6 hersteloefeningen en kosten je 6 minuten. In totaal ben je 44 minuten voor een hele training kwijt. Inclusief warming-up, cooling-down en rust momenten.

Youtube filmpjes van de oefeningen:

Hier volgen de simpelere oefeningen als video's. Dit zijn niet allemaal echte Tacfit video's en ze zijn zeker niet te vergelijken met de echte filmpjes. Die zijn namelijk veel beter en passen bij het schema. Je kunt ze in je training mee of na doen. Voor meer informatie zie Tacfit.

Font Lunge Jump (filmpje toont de gewone Font Lunge)

Plank Push Squat (filmpje toont de plank push!)

Sit Tru Climb (filmpje toont de Sit Thru Reach)

Bewakers push up (filmpje toont een schroef push up)

Spinal Rock Drop (spoel door naar 2 minuut 30)

Tripod Overhead Twist