Revo Uninstaller, de uninstaller die alles weghaalt

Het herstellen van bepaalde verwijderde bestanden is soms heel erg wenselijk, het verwijderen van hele programma's ook. De standaard uninstaller van Windows maakt alleen gebruik van de setup die gebruikt is om het programma te installeren. Als de setup juist is opgezet, dan zou dit voldoende moeten zijn. De praktijk is helaas anders. Omdat veel installer tools veel gebruik maken van drag-and-drop technieken, wordt er steeds minder gescript. Door het minder te hoeven scripten worden er zaken over het hoofd gezien en laat staan dat

er getest wordt op volledige verwijdering van het programma na een deinstallatie. Revo Uninstaller maakt van deze laksheid korte metten en gaat verder dan de standaard uninstaller van Windows.

Revo Uninstaller

Het programma kent een aantal mogelijkheden om programmabestanden en registersleutels behorend tot een applicatie op te sporen. Nooit meer vage meldingen bij het starten van u computer. Nooit meer bestanden waarvan u dacht dat u ze had verwijderd, maar nu alleen maar ongewenste ruimte op uw hardeschijf innemen.

Revo Uninstaller kent een jager modus (hunter modus), waarmee u actieve programma's kunt selecteren met een draadkruis. Eenmaal een programma geselecteerd kunt u kiezen uit vier mogelijkheden:

  1. het programma deinstalleren;
  2. stoppen van automatisch opstarten (bij het starten van de computer);
  3. het programma stoppen (killen);
  4. het programma stoppen en verwijderen (kill and delete).

Zie ook het volgende screenshot.

De Revo Uninstaller in huntermodus.

Daarnaast kunt u meteen naar de map waarin het programma geinstalleerd is. Dit laatste is erg handig als u niet weet waar een bepaald icoon in een taakvenster voorstaat.

Als extraatje kunt u ook meteen het programma opzoeken met google. De bestandsnaam van het programma wordt voor u meegegeven aan Google, die dan hopelijk met zoekresultaten terugkomt. Dit is handig als u meer van het programma af wilt weten. Bijvoorbeeld zijn er meer mensen die problemen met het programma hebben, of is het misschien wel een computervirus.

Kortom het is een handige tool die zeker niet op uw computer mag ontbreken.

U kunt Revo Uninstaller onder andere hier downloaden.

Voor de liefhebbers heb ik een flashdemo gemaakt, waarin ik u laat zien hoe u Revo Uninstaller kunt installeren en hoe u het kunt gebruiken.