MS Office 2007 opnieuw installeren geeft en osetup.dll foutmelding

Er komt een moment dat een computer opnieuw moet worden geïnstalleerd. Dan komt er een moment om MS Office opnieuw te installeren. Met MS Office 2007 heeft Microsoft een nieuwe manier om de echtheid van de DVD en de daarop aanwezige bestanden te controleren.

Helaas wordt dit controle vooraf uitgevoerd en niet nadat een bestand is uitgevoerd. Want het probleem zet hem in een corrupt bestand. Om een onbekende reden is osetup.dll erg gevoelig om corrupt te raken. Althans volgens het controle mechanisme van Microsoft.

Hoe los je osetup.dll foutmeldingen op?

Fijn allemaal, maar hoe los je het probleem nu op. Dit is afhankelijk van hoe je MS Office 2007 wilt installeren. Heb je een iso gedownload van de MSDN website dan is het advies nog een keer downloaden. Staat een iso op netwerkshare, kopieer deze dan naar het werkstation waar office moet worden geïnstalleerd. Heb je een originele DVD, bel Microsoft voor een nieuw exemplaar.

De conclusie

Het probleem zit hem eigenlijk in het controle mechaniek van Microsoft. De oplossing is verder eenvoudig, maar kost wel weer moeite en tijd. Opnieuw de iso downloaden van de MSDN site of vraag bij Microsoft een nieuwe installatie DVD aan.