Wat zijn NRG bestanden en kunnen deze naar een DVD of CD gebrand worden

Bestanden met de bestandsextensie .nrg zijn Nero image bestanden. Image bestanden zijn bestanden met de exacte inhoud van een DVD of CD. Het zijn digitale backups van het origineel. Wat dat betreft is vergelijkbaar met ISO- of MDF bestanden. Het is mogelijk om de inhoud van een NRG bestand op een DVD of CD te branden, precies als het origineel. Dit kan op twee manieren, namelijk via Nero of door het NRG bestand te converteren met het gratis programma NRG2ISO. Welke manier je ook kiest je hebt nog wel een DVD brander nodig.

NRG bestanden branden met Nero

Als Nero op je systeem is geïnstalleerd, dan volstaat het om op het bestand te dubbelklikken en Nero zal worden opgestart. Volg vervolgens de instructies op het scherm. Het is ook mogelijk om via Nero het bestand te openen. Dit is een beetje omslachtig, want het branden van images moet via het menu item brander of burner gebeuren.

NRG eerst converteren naar ISO

Niet alle brandprogramma's kunnen NRG bestanden lezen. Het bestandsformaat ISO kan wel elk brandprogramma lezen en met het programma NRG2ISO converteert u het NRG bestand heel eenvoudig om tot een ISO bestand.

Het converteren naar een ISO bestand heeft nog meer voordelen. Niet alleen kunt u de inhoud van het bestand met alle denkbare brandprogramma's branden (ook op Mac's en Linux). U kunt ook het bestand als een virtuele schijf benaderen. Dit doet u bijvoorbeeld met DAEMON Tools of mijn eigen favoriet het gratis VCdControlTool van Microsoft. U heeft dan niet eerst een DVD of CD te branden, het gaat veel sneller en het scheelt energie van bijvoorbeeld u Laptop of Netbook.