Nokia Sport Tracker review

Nokia maakt al jaren innovatieve mobiele telefoons. Daarnaast maken ze ook software handige software die op die telefoons te gebruiken zijn. Zo maakte ze onlangs hun navigatie software gratis en hebben ze nu ook sinds kort de Nokia Sport Tracker. Met deze applicatie en een Nokia telefoon kunt u uw outdoor sport prestaties eenvoudig bij houden en met anderen op het internet delen. Uw toestel moet wel GPS ingebouwd hebben. of u moet gebruik maken van een aparte bluetooth GPS receiver. Dit laatste is wel af te raden aangezien u nog een apparaat moet mee nemen tijdens uw sport.

Volg de link en download de voor u van toepassing zijnde installatie bestand. Link naar de Nokia Sport Tracker software. Installeer het programma vervolgens op uw Nokia zoals u elk andere applicatie op uw mobiel installeerd. Start de Nokia Sport Tracker applicatie op en u kunt bijna beginnen met uw workout.

De applicatie is redelijk eenvoudig te bedienen. Voordat u met uw workout begint adviseer ik om eerst de settings juist te zetten. Standaard is Joe Average niet te vergelijken met de gemiddelde Jan met de Pet. Neem even de tijd om uw persoonlijke gegevens juist in te voeren. Dit kost circa 2 minuten en dan kunt u echt aan de slag.

Er staan standaard vier activiteiten gedefinieerd:

  • Walking (wandelen)
  • Running (hardlopen)
  • Cycling (fietsen)
  • Skiing (skieën
Daarnaast kun u nog twee andere activiteiten definiëren. Kies om te testen één van de activiteiten en probeer de sport tracker uit. Na selectie van de activiteit is het mogelijk om de workout te starten. Even flits de melding door het beeld dat er naar satelieten gezocht wordt. Mijn Nokia 5230 is geen snelheidsbeest wat betreft het krijgen van een GPS fix. Selecteer daarom pas als u buiten bent de gewenste workout en wacht even tot er een GPS fix is. Het beste is om het toestel plat in uw hand te houden met het display naar boven toe. In ieder geval is het niet raadzaam om de workout te beginnen als er nog geen GPS fix is.

Start scherm van de Nokia Sports Tracker

Wanneer de GPS fix er is, dan kunt u beginnen met uw workout en dat doet u door op de Start-knop te drukken.

De tijd begint te lopen en als u gaat bewegen ziet u ook dat uw snelheid toeneemt. Het is net als een stopwatch. Het stoppen of pauzeren van de workout gaat wat minder snel, want dat doet u via de Options-knop. Wanneer u beschikking heeft over mobiel internet op uw mobiel, dan kunt u de kaart er ook meteen bij halen en ziet u welke route u heeft gevolgd en waar u op dat moment bent. De routes zijn op te slaan, zodat u later dezelfde route kan gaan volgen en kan vergelijken of u de route sneller kunt afleggen.

Na de workout kunt u uw prestaties ook uploaden naar de Nokia Sports Tracker community en deze is te vergelijken met de Nike-plus website. U bent in staat om bijvoorbeeld met anderen een competitie lopen en dat terwijl er geen van de deelnemers fysiek op dezelfde plaats is. Spreek een tijd en afstand af en u kunt met uw competitie van start gaan.

Zelf gebruik ik de Nokia Sports Tracker voor mijn hardloop activiteiten. Ik zit er over na te denken om ook de Polar hardslagmeter aan te schaffen. Deze kan via Bluethooth aan mijn telefoon gekoppeld worden en de Sport Tracker kan meteen mijn hartslaggegevens in de workout mee nemen. Op deze manier wordt de mobiele telefoon omgetoverd in een digitaal trainingsmaatje.

Samenvatting

Maak van uw Nokia telefoon een digitale sportcoach voor outdoor activiteiten. Het enige wat u nodig heeft is een Nokia mobiele telefoon met een interne GPS ontvanger en de gratis Nokia Sports Tracker applicatie. U kunt eventueel ook de Polar Bluethooth hartsensor erbij kopen zodat u uw hartslaggevens ook meteen kunt koppelen met uw snelheid, tijd en plaats. Verder is het mogelijk om uw prestaties met anderen te delen.

Enkele andere screenshots:

Voorgang van de workout 1 en 2

Workout voortgang 1 Workout voortgang 2

Kalender overzicht van de workouts

Kalender overzicht

Samenvatting van een workout

Samenvatting van de workout