FLAC naar MP3 convertor

Naar aanleiding van de vele bezoekers op mijn flac pagina's, kwam ik tot de conclusie dat er behoefte is aan een simpele tool waarmee eenvoudig flac bestanden omgezet kan worden naar bijvoorbeeld MP3's.

De MGET FLAC2MP3 converter versie 0.7 heeft nu unicode support en is het mogelijk om snel en eenvoudig uw flac bestanden om te zetten naar WAVE en naar MP3. Door flac bestanden naar WAVE formaat om te zetten kunt u perfecte audio cd's maken.

Hoe werkt FLAC2MP3?

FLAC3MP3 werkt in twee stappen:

  1. eerst wordt een FLAC bestand omgezet naar WAVE formaat;
  2. daarna wordt het WAVE bestand omgezet naar een MP3 bestand;

Desgewenst kunnen de FLAC en WAVE bestanden na de MP3 conversie automatisch verwijderd worden;

Voor het omzetten van een FLAC bestand naar een WAVE bestand, wordt er gebruik gemaakt van flac.exe versie 1.2.1 voor MS Windows. Voor meer informatie en copyright verwijs ik u naar de flac website.

Wanneer een FLAC bestand naar WAVE is omgezet wordt er gebruik gemaakt van het programma lame.exe versie 3.98.2. Voor meer informatie in copyright verwijs ik naar de lame website .

Hoe gebruikt u FLAC2MP3?

Het gebruik van FLAC2MP3 is zo eenvoudig mogelijk gehouden. Standaard wordt de meest optimale settings gebruikt om de WAVE bestanden om te zetten naar MP3. Er wordt gebruik gemaakt variabele MP3 encoding, wat betekent dat de bitrate variabel is. Maximaal 320 kbps, echter vaak minder. Hierdoor worden de MP3's minder groot, terwijl de kwaliteit vergelijkbaar en in sommige gevallen beter is dan bij een constante bitrate van 320 kbps. Omdat er nog MP3 spelers bestaan die gebaseerd zijn op een oude chip, waarmee dit soort MP3-tjes niet afgespeeld kunnen worden, is er optie om voor constante encoding te kiezen. Indien u een oude MP3 speler heeft, dan is het aan te raden om voor constante encoding te kiezen en als bitrate maximaal 224 kbps te selecteren.

Selecteer een flac bestand of geef een hele map met flac bestanden op. Indien u meteen ook de wav bestanden wilt verwijderen, dan kunt u dat bij de Post conversion actions opgeven.

Start het converteren door op de knop Convert to MP3 te drukken. Afhankelijk van uw computer en de omvang en het aantal flac bestanden kan het hele proces wel even duren. Voer deze actie niet uit als u nog iets snel moet afmaken, want dat zal niet echt meer gaan lukken.

Maar eerst moet u het programma downloaden.

MD5 hash: 4C06A4576F7D6F7CDCD14F6330DF28E5 Succes.