Daemon tools zonder search toolbar configureren.

Daemon tools komt tegenwoordig met Daemon search toolbar. Deze toolbar is adware en het advies is dan ook om Daemon tools niet te gebruiken, dan wel ervoor te zorgen dat de toolbar uitgeschakeld wordt.

Wilt u Daemon tools toch gaan gebruiken, dan is het voldoende om tijdens het installatie proces voor de aangepaste installatie te kiezen en daar op te geven dat u de Toolbar niet wilt. De toolbar wordt dan niet geïnstalleerd. Echter er komt wel een extra zoek veld in uw browsers.

Wat moet u doen om het extra en ongewenste zoek veld uit uw browsers te verwijderen?

Firefox kunt u volstaan door dit via de zoekmachine manager te regelen en via het configuratiescherm van Firefox.

De zoekmachine manager kunt u vinden door op de zoekmachine dropdown knop te drukken en helemaal onder aan zult u de manager vinden. Klik hierop en u kunt de zoekmachine volgorde hier aanpassen en de ongewenste zoekmachines verwijderen.

Helaas is dit niet altijd voldoende en het kan geen kwaard om ook even het configuratiescherm van Firefox te raadplegen:

 • 1. Voer in het adresveld van Firefox het volgende in about:config en druk op enter;
 • 2. Klik op de knop waarop staat dat uw voorzichtig zal zijn;
 • 3. zoek naar browser.search.selectedEngine of browser.search.defaultenginename;
 • 4. dubbelklik hierop en geef hier u favoriete zoekmachine op, bijvoorbeeld Google;
 • 5. Sluit de tab af en als het goed is, zoekt u weer standaard met uw eigen zoekmachine.

Soms is het nodig om Firefox helemaal af te sluiten voordat de aanpassingen effect hebben. Doe verder niets anders met de instellingen van Firefox. Onjuiste waarden kunnen ervoor zorgen dat Firefox helemaal niets meer doet. De eerdere waarschuwing is er niet voor niets!

Aanpassingen voor Internet Explorer

In Internet Explorer zijn de handelingen ingewikkelder. We moeten hier namelijk het Windows registervoor aanpassen. Ook hier geldt pas op met wat u in het register aanpast. Onjuiste waarden kunnen er toe leiden dat uw computer niet meer opstart. Voordat u verder gaat; de auteur van dit artikel is niet verantwoordelijk voor eventuele schade en ongemak die eventueel door het onderstaande kan worden veroorzaakt. Door het onderstaande zelf uit te voeren gaat u akkoord dat het uw eigen verantwoordelijkheid is en dat de auteur niets verweten kan worden.

De stappen die u moet uitvoeren om het extra zoekveld uit IE te verwijderen:

 • 1. Ga naar Start;
 • 2. Ga naar uitvoeren en voer daar in RegEdit;
 • 3. Druk op Enter;
 • 4. Ga naar de volgende sleutel:HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Infodelivery\Restrictions;
 • 5. Maak een nieuwe sleutel aan via de rechtermuisknop en dan voor Nieuw te kiezen;
 • 6. Kies als type DWORD en noem de sleutel NoSearchBox
 • 7. Geef als waarde 1 op en sluit RegEdit af;
 • 8. Start Internet Explorer opnieuw op en het extra zoekveld zou nu verdwemen moeten zijn.

Samenvatting

Zorg ervoor dat u tijdens de installatie van Daemon tools voor de aangepaste installatie kiest! Pas vervolgens het register aan voor als u IE gebruikt en gebruik de Firefox zoekmachine manager om dit voor Firefox te doen. Gebruik vervolgens het Firefox configuratiescherm om de standaard zoekmachine in te stellen.

Het advies blijft om een alternatief te gebruiken, zoals bijvoorbeeld Virtual CDRom Control Panel van Microsoft.