Een Outlook mailboxen verkleinen

E-mailboxen worden al snel erg groot, zeker met alle e-mailtjes met plaatjes en andere mooie grafische teksten. Ook al wordt er e-mail weggegooid dan nog blijft de omvang van de mailbox erg groot. Dit komt doordat e-mailprogramma's de ruimte niet gaan opvullen, ook al is deze beschikbaar. Om een lang verhaal kort te maken; wanneer u uw mailbox opruimt, dan moet u na het verwijderen van uw e-mailtjes de mailbox gaan verkleinen. Met verkleinen, of zoals bij de meeste mailprogramma's de functie Compact wordt genoemd, wordt uw mailbox compacter gemaakt. Tijdens het compact proces wordt al uw e-mail netjes gerangschikt. Lege ruimte die ontstaan is door e-mailtjes te verwijderen wordt hierdoor echt verwijderd.

Het verkleinen van mailboxen heeft over het algemeen alleen zin, als u eerst e-mail verwijderd.

Hoe verkleint u in Outlook uw mailbox?

In Outlook klikt u met uw rechtermuisknop op de gewenste mailbox die u wilt verkleinen. Kies voor de optie Eigenschappen en het volgende scherm zal verschijnen (dit is de engelse versie):

Scherm wat verschijnt na het klikken op "Eigenschappen" van een mailbox.

Klik vervolgens op de knop Geavanceerd of Advanced. Het volgende scherm zal verschijnen:

Scherm wat verschijnt na het klikken op de knop "geavanceerd".

Druk nu op de knop Compact en let op dat dit wel even kan duren.

Let op dat dit een goede gewoonte is om te doen. Het scheelt ruimte en het maakt Outlook ook sneller. Daarnaast is de kans veel kleiner dat uw mailbox corrupt raakt.