Wat betekent MGET?

MGET is het commando van het File Transfer Protocol (FTP) om Meerdere GET's (MGET) uit te voeren. Met het commando GET haalt u slechts een bestand tegelijkertijd van een FTP server, terwijl u met het commando MGET een heleboel bestanden kunt binnenhalen.

Door het moeten kennen van commandline commando's en de beveiligingsrisico's is FTP een beetje uit de mode aan het raken. Echter als u veel bestanden beschikbaar wilt stellen aan derden, dan is een FTP server opzetten een goede optie.

Zo zijn er FTP servers voor alle besturingssystemen en kan ik GuildFTPD (gratis) voor MS Windows aanraden.

Linux/BSD hebben standaard al een FTP server in het besturingssysteem zitten, terwijl een FTP-client ook standaard in Windows zit. Een aardige grafische FTP client is Filezilla . Er is ook een Filezilla FTP Server, maar daar heb ik geen ervaring mee.

U start onder Windows ftp vanaf de MS DOS command prompt of via uitvoeren en dan FTP. Voor meer informatie over het gebruik van FTP verwijs ik naar een nederlandse vertaling van Matthew Borowski's (Engels) artikel door Ellen Bokhorst van het Linux Documentatie Project.

MGET ze.