Wordt de Kindle Fire de iPad killer?

De Kindle Fire is een 7 inch Android Tablet gekoppeld aan de Amazon winkel. Amazon verkoopt zelf bijvoorbeeld heel veel e-books en die zijn met de Fire heel gemakkelijk te lezen. Daarnaast kent Amazon natuurlijk hun S3 en EC2 cloud service, waar ze al jaren ervaringen mee hebben opgedaan.

Vanwaar dit enthousiasme? 7 inch Android tablets bestaan al een tijdje en ook die zijn er al tijden voor onder de €200,-. Dit klopt, maar nooit was er een serieuze iTunes concurrent. De Android market bevat veel app's, maar kent nauwelijks content. Apple heeft dat met iTunes veel beter geregeld en laat Amazon nu al jaren lang zich voornamelijk gericht hebben op het verkopen van content.

Dit is de reden dat ik in ieder geval enthousiast ben. Met de Kindle Fire wordt Android mogelijk gebruikersvriendelijker voor de massa. De iPad heeft de iTunes combinatie goed geregeld en als Amazon dat alleen al evenaart, dan zou dat weleens een hele geduchte concurrent worden.

Voeg daar ook nog eens de gratis 3G Whispernet mogelijkheid aan toe, wat de duurdere Kindle's ondersteunen en je hebt dan helemaal een tablet voor de gewone man te pakken. Overigens is Whispernet experimenteel, werkt alleen met Amazon, traag en kan het elk moment afgesloten worden. Maar hé het is gratis en heeft bijna wereldwijde dekking. Ideaal voor de backpacker of het gezin wat in het buitenland op vakantie is.

De komende tijd zullen de kerstaanbiedingen ons proberen te verleiden om een tablet aan te schaffen en hou daarom deze Kindle Fire goed in de gaten.

Update: Was ik hier boven nog enthousiast over de Kindle Fire, nu ben ik dat niet meer. De Fire is namelijk helemaal dicht gezet en je kunt hem voor een groot deel alleen maar gebruiken als e-reader van Amazon boeken. Een PDF handleiding van je nieuwe .... lukt bijvoorbeeld al niet meer, zonder heel veel moeite te gaan doen. Veel mensen zijn nit tevreden over hun Fire en sturen deze terug. Kortom begin er niet aan, tenzij je heel erg veel boeken bij Amazon koopt.